Lige børn leger bedst, men skæve børn har det sjovere

Posted on 20. juli 2011

3


De fleste steder har er særling tilknyttet. På Vesterbro var det for nogle år siden især den skæggede dame der huserede ved Enghave Plads (RIP). På Christianshavns Torv er det alle de fulde grøndlandske turister der dagligt spiller bold og ryger store kegleformede cigaretter. #Stefan.

Jeg ved ærligt talt ikke hvad de har af skæve og sjove og uundværlige eksistenser på Østerbro og Frederiksberg. Udover folk uden barnevogne eller en Volvo stationcar. Jeg kommer der alt for sjældent. Faktisk sker det oftest i forbindelse med et besøg hos min livlæge Morten. På Østerbro ser man utroligt mange fodboldglade folk iført hvide trøjer med et mærkeligt Skoda-logo på brystet #fck.

I Vendsyssel findes disse dejlige mennesker heldigvis i hobetal. Og de lever i bedste velgående. I Hjørring havde vi engang Pis-Ole. Det hed han fordi han var døbt Ole og havde en tendens til at pisse. Det hang nok sammen med Oles indtag af drikkevarer. Bevares. Det kan være maje varmt om sommeren i Hjørring. En sommerdag uden pålandsvind kan temperaturen snildt snige sig op over de 28 grader. Ole var så fornuftig at indtage en del over de anbefalede tre liter væske dagligt. Nogen vil kalde det for pøldruk (udtales pøgeldruk) Jeg vil hellere agitere for at Ole udviste et godt eksempel i forhold til at undgå spontane kollaps i Hjørrings gader. Bevares. Til tider skete det da at Ole blev træt og skulle have et hvil på en bænk. Gerne i en park. Og det er da klart at det er trættende for en mand at være et væskeindtagende forbillede for den nordjyske ungdom.

Pis-Ole tager dog ikke prisen for det bedste øgenavn. Kaldenavn. Kald det hvad I vil. En kende vest for Hjørring ligger Sindal. Og i Sindal finder vi Sgu-og-Satan-Grethe. Sgu-og-Satan-Grethe hedder hun fordi hun er døbt Grethe og har en tendens til at bruge ordene sgu og satan en del når hun snakker. Hun bor umådeligt væk fra en havn. Faktisk så langt væk fra en havn som det overhovedet er muligt i Vendsyssel. Så vi kan dermed næsten udelukke at hun har fået tendensen til at bande fra havnen.
Bevares. Der går busser fra Sindal til Hjørring hvorfra hun kan tage toget til Hirtshals. Og hun kunne i og for sig også tage det direkte tog fra Sindal til Frederikshavn. Guderne må vide hvorfor hun overhovedet skulle det. Men det er bestemt en mulighed og kan derfor ikke ikke udelukkes som grund til at hun snakker som en havnearbejder.
Grethe er så vidt jeg ved et utroligt flinkt menneske. God mod børn og dyr. Både hende og Pis-Ole ville overleve i fint samspil med de dejlige særlige vi finder i København. De ville sågar endda overleve dem.

Hermed en bøn til at vi ikke grinder af de fantastiske særlinger der findes. Men i stedet for griner MED de særlinger der findes. Vi skulle fandeme nødigt alle normaliseres og ligne Helge Sander. Det ville kun gavne de folk der lever af at sælge slips og jakkesæt.

Reklamer
Posted in: Kulmbaks blog